Gyakran ismételt kérdések
 
1. Hogyan lehetek mentor?
A mentoráláshoz aktív hallgatói jogviszony szükséges a programban résztvevő egyetemek egyikén, ahol el kell végezni a Tanítsunk Magyarországért 1 kurzust. A fél éves ismeretátadó és érzékenyítő kurzus elvégzése felkészíti a hallgatókat a következő félévben kezdődő mentorálásra.
A kurzus elvégzése mellett a hallgatóktól kellő elköteleződést és lelkesedést vár a program! J

2. Hogy lehet felvenni a tárgyat, van-e kreditértéke?
A kurzust az egyetem bármely karán tanuló hallgató felveheti a Neptunban, aki elköteleződést és lelkesedést érez a program iránt, mely alapvetően 2 kredites tárgy, de egyetemenként lehet benne eltérés.


3. Heti hány órát vesz igénybe a mentorálás?
A mentorálási időszakban, átlagosan hetente hat órát kell a diákok mentorálásával tölteni. Ennek beosztását a hallgató rugalmasan kezelheti, számára és a Mentoráltaknak megfelelően.


4. Mennyi ideig tart a mentorálási időszak?
A mentorálási időszak a tanévi félévekhez igazodik, az őszi félévben szeptember közepétől december végéig és a tavaszi félévben februártól júniusig tart. A tényleges mentorálási időszak a TM2 kurzus keretein belül zajlik.


5. Kapnak-e ösztöndíjat a programban résztvevő egyetemista mentorok?
A TM ösztöndíj havi értéke 45 000 forint, melyből 10 000 forintot a Mentorált diákokkal közös élményekre költhetnek. 

6. Mi az a Tanítsunk Magyarországért kártya? Mire és hogyan lehet pontosan használni a TM-Kártyát?
A TM-Kártya egy utazásra jogosító kártya, amely a mentorálási időszakban meghatározott feltételek mentén vehető igénybe, mind a Mentorok mind pedig a Mentoráltak számára. 
A kártya használata szolgáltatónként (MÁV; VOLÁNBUSZ) eltérő szerződési feltételekhez kötött. 
A VOLÁNBUSZ járatain való utazáshoz szükséges TM-Kártya (félévet érvényesítő matricával ellátva), diákigazolvány és a TM program által kiadott lepecsételt igazolás (honlapról letölthető) felmutatása.
A MÁV járatain ezek mellett 0 Ft-os jegy váltása is szükséges.


7. A Mentoráltak használhatják-e a kártyáikat a mentorok nélkül?
A Mentoráltak Mentoraikkal és Mentoraik nélkül is használhatják az ingyenes utazást biztosító TM-Kártyáikat a fenti feltételek mellett.

8. A Mentoráltak mindenhol ingyen utazhatnak?
A TM-kártya használta a Mentoráltak számára a MÁV országos vonalaira ingyenes utazásra jogosít. A GYSEV vonalain a TM-Kártya nem jogosítja fel a kártya tulajdonosát az ingyenes utazásra. A TM Programban résztvevő Mentoráltak számára a VOLÁNBUSZ korlátlan és díjmentes utazási jogosultságot biztosít a saját egyetemetek régiójában a volt ÉMKK és DDKK útvonalakon közlekedő országos és regionális autóbuszain.

9. A Mentorok mindenhol ingyen utazhatnak?
A TM-kártya használata a Mentorok számára a MÁV országos vonalaira ingyenes utazásra jogosít, a GYSEV az egyetlen vasúti szolgáltató, aki kivételt jelent ez alól. A GYSEV vonalain a TM-Kártya nem jogosítja fel a kártya tulajdonosát az ingyenes utazásra. A VOLÁNBUSZ Zrt. a TM program és az egyetem által három oldalúan meghatározott vármegyékben korlátlan és díjmentes utazási jogosultságot biztosít az országos és regionális autóbusz járatokon. Azonban a helyi járatok, azaz a városi buszok, és villamosok esetében a TM-kártya nem jogosítja fel a Mentort ingyenes utazásra. 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.